Köszöntjük a BÚZAMAG KÖZÖSSÉG oldalán!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírek

– Legutóbbi karácsonyi beszédét országos szinten meghatározó elektronikus médiumok is átvették, éspedig pozitív köntösben elemezték, még a "mi Ferenc pápánk" megjelölést is megkapta. Hogyan fogadta a hirtelen jött népszerűséget, és minek tudja be a tömegmédia érdeklÅ‘dését?
– Szerintem kicsit korábban kezdÅ‘dött ez a történet, hiszen már a tavaly szeptemberi, cigányságról szóló körlevelemmel is foglalkoztak különféle médiumok. Ferenc pápa rendszeresen hangsúlyozza, hogy olyan nyelven kell beszélnünk, amit megértenek azok, akikhez szólni akarunk. A hitünkbÅ‘l táplálkozó magatartásnak ott kell megnyilvánulnia, ahol élünk. Nagy kísértést jelent a papság számára, hogy az egyházi zsargont használjuk, anélkül, hogy reflektálnánk rá, vajon értik-e az emberek, amit mondunk. Jézus példabeszédei adhatnak mintát számunkra, hiszen az Å‘ történetei, gondolatai a mindennapi élményekbÅ‘l táplálkoznak. Ferenc pápa ugyancsak képszerűen beszél – azt, hogy "legyetek bárányszagúak", nagyon könnyű megérteni. Úgy gondolom, a média érdeklÅ‘dését az indokolja, hogy talán sikerült nekem is olyan nyelven megfogalmaznom a gondolataimat, amit mások megértenek. Ezzel együtt jót derültem az egyik ilyen cikk alatti hozzászóláson, amely szerint "jó, jó, de voltak a püspöknek vallásos kiszólásai is".

Az egyháznak szüksége van a Szentlélekre. Ferenc pápa pénteken délben fogadta a karizmatikus mozgalmak katolikus testvériségének tagjait 16. nemzetközi konferenciájuk alkalmából. A karizmatikusokat P. Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház prédikátora vezette. A találkozón jelen volt Giovanni Traettino tiszteletes, Ferenc pápa régi barátja. A Szentatya beszédét az egység a különbözÅ‘ségben témára összpontosította. A vér ökumenizmusa egyesíti a sok keresztény vértanút a világ minden részén. 

Kedves Testvéreim!
 
Ha Jézus korában teremnénk és az Üdvözítő személyesen szólna figyelmeztetőn hozzánk (amiként teszi máig az Evangéliumban), vajon nem-é azt válaszolnánk, hogy mi bizony résen leszünk és nem dőlünk be az ördög cselvetéseinek, akárhogy, akármilyen szép szavakkal fondorlatoskodik is? Sajnos, olyan válasz lenne ez részünkről, mint Péteré, aki váltig fogadkozott ugyan, mégis háromszor feledkezett meg hencegéséről − miként mi magunk is −, hányan de hányan bedőlünk az ördög hamis próféciáinak! (?)
De olvassuk el az Úr Jézus, személyesen hozzánk intézett HITELES oltalmazó szavait:

XVI. Benedek beszéde a „Szentlélekben való megújulás" karizmatikus mozgalom tagjaihoz


Szombaton délelőtt a Szent Péter téren került sor a pápai kihallgatásra az olaszországi mozgalom megszületésének 40. évfordulója alkalmából. Az ünnepi program reggel 9 órakor kezdődött imával, majd énekek és tanúságtételek hangzottak el. 10 órakor szentmisét mutatott be Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az olasz püspöki konferencia elnöke. Ezt követően érkezett a Szent Péter térre XVI. Benedek, aki találkozott a hívekkel és beszédet intézett hozzájuk. A „Szentlélekben való megújulás" mozgalom tagjai nevében Salvatore Martínez, a mozgalom elnöke köszöntötte a Szentatyát.

Joni Eareckson Tada a bibliai Jób mai modern változatához hasonlítható. A fogyatékkal élők szószólója 17 éves korában sérült meg egy balesetben. Az elmúlt tíz év során krónikus fájdalmakat élt át, miközben a szenvedés áldásainak szószólója és hangoztatója maradt. Most hatvanévesen kellett szembenéznie az emlőrákkal. A műtét után magabiztos hangvétellel és vidáman szólalt meg a Christianity Today-nek legutóbbi könyvéről, melynek címe „A gyógyulás helye, küzdelem a fájdalom, a szenvedés misztériumával, és Isten szuverenitása" (David C. Cook, 2010). Ebben a könyvében vázolja a szenvedésről vallott teológiáját.

Hogyan változott meg a szenvedésről és a gyógyulásról alkotott véleményed, miután diagnosztizálták az emlőrákodat?