Köszöntjük a BÚZAMAG KÖZÖSSÉG oldalán!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Az április 29-én, Riminiben megnyílt és május 2-án véget érő összejövetel témája: „A Szentlélek tesz tanúságot, mert ő az igazság”. A Szentatya üzenetében lelki közelségéről biztosítja a Karizmatikus Megújulás mozgalmának nagy családját, amelynek olasz országos elnöke Salvatore Martínez.
A Tarcisio Bertone bíboros államtitkár aláírásával küldött üzenetében, a pápa arra buzdítja a mozgalom tagjait, hogy járuljanak hozzá olyan világi hívek képzéséhez, akik készek egyházi és társadalmi felelősségük vállalására. A papságnak szentelt év különösen jó alkalom arra, hogy egy napot a papi hivatásnak szenteljenek. A Szentatya azt kéri, hogy mutassanak rá a papi szolgálat teljes szépségére, óriási méltóságára, mint ahogy erről tanúskodott életével az ars-i plébános, és ahogy ma is sok-sok pap él Olaszországban és szerte a világban. A pápa továbbá javasolja, hogy elmélkedjenek „pünkösd kultúrájáról”, amelynek célja, hogy felnőttek és fiatalok mindig a gazdag, katolikus lelki és kulturális hagyomány fényében gondolkodjanak és cselekedjenek.

XVI. Benedek elismeréssel szól a mozgalom elkötelezettségéről, amely a börtönbüntetésüket töltő, vagy már kiszabadult emberek és hozzátartozóik társadalmi beilleszkedését segíti elő. Ezirányú tevékenységük különösen értékes ma, a büntetés-végrehajtási intézetek nehézségekkel teli időszakában. Nagy szükségük van a reményre, az evangéliumra. A Szentatya végül örömét fejezte ki, hogy a Karizmatikus Megújulás részt kíván venni a názáreti Nemzetközi Családközpont építésében.

A Vatikáni Rádió helyszíni tudósítója arról számolt be Riminiből, hogy a pápa üzenetét nagy örömmel és hosszú tapssal fogadta a karizmatikus mozgalom összejövetelének 20 ezer résztvevője. Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa csütörtökön este mondott homíliájában „világító lámpásnak” nevezte a názáreti Nemzetközi Családközpontot. Olyan gondviselésszerű kezdeményezésről van szó, amely az egész világnak hirdeti majd a Krisztus elgondolása szerinti családot.

Az összejövetel résztvevőihez üzenetben fordult Stanislaw Rylko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsának elnöke is, aki hangsúlyozta: „a papok ajándékot jelentenek a Karizmatikus Megújulás mozgalmának”. A mozgalmak és az új közösségek pedig a kegyelem jelei, mivel azokban számos papi hivatás születik.
 
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír