Köszöntjük a BÚZAMAG KÖZÖSSÉG oldalán!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tanúságtételek - Fülöp kurzus, Csíkszereda, 2021. április 23-25.

G. M.

Katolikusként nagyon új dolog volt megtapasztalni, hogy a Szentlélek mennyire ott van mindenben, és mennyire valóságos, és milyen erő van benne. Úgy érzem a további életemben különösen is oda kell figyeljek, a Lélek indíttatásaira. Könnyű beszélni arról, hogy Isten odaadta értünk az Ő egyszülött fiát, de ezt megélni… Nagyon kemény dolgok ezek. Hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a kurzuson, és hogy ilyen vírus időszakban is vannak, erre nagy szüksége van a közösségnek.


F. M.

Egyik gyakorlaton keresztül, felismertem, hogy nekem kell döntenem, hogyha akarok valamit, akkor nálam a hatalom, hogy megtegyem , döntsek, lépjek.  Így van ez a hitéletben is,  döntenem kell, hogy el akarom-e fogadni  Isten ingyenes megváltását? Mert akkor az enyém is lesz. Ha nem, Ő nem erőlteti rám.


P. K.

Nagyon jó döntés volt, hogy eljöttem erre a kurzusra. Úgy érzem Isten maga személyesen  hívott ide el engem,  és örvendek, hogy eljöttem. Olyan kérdéseimre kaptam választ, amelyek egész életemet megváltoztatták, és megerősítettek a hitemben.


Sz. B.

Csodálatos élmény volt itt lenni ezen a kurzuson. Kiemelnék pár dolgot ami a kurzus során megérintett:  Isten feltétel nélkül szeret... Engem... Úgy, ahogy vagyok... Ezt eddig is hallottam, néha éreztem, de ennyire mélyen még sosem tudatosult bennem. 

Még egy nagyon fontos kérdésre kaptam választ :Mi értelme az életemnek? - Erre sokszor kerestem a választ, de igazán sosem találtam meg, itt válaszolta meg Isten a szervező testvérek által : Az életem értelme, hogy Krisztust kövessem. -egy egyszerűnek tűnő mondat-melyet megélni már nem épp olyan egyszerű, de törekedni kell rá Isten segítségével -értelmet ad mindennek.  Hála van a szívemben, hogy mindennek a részese lehettem. 


B. V.

 Rég vártam egy ilyen jellegű kurzusra, ahol a lelkem valóban megkönnyebbült Isten jelenlétében, az imák és az énekek által. Bátran sírhattam, bár nem akartam a gyöngeségeimről és problémáimról beszélni. Tudtam, hogy imádkozni egyszerű szavakkal is lehet, de ez a három nap alatt, szívből meg is tudtam tenni. Felismertem,  hogy szükségem van a Szentlélek vezetésére a döntéseim meghozásában.


B.B.

A legelső dolog ami nagyon de nagyon megérintett az az volt hogy Isten a tenyerébe rajzolt engem.

Ez igazából most tudatosult bennem most ért le a tudatomból a szívemig.

A következő az amikor imádkoztak fölöttem és az Úr személyes próféciát nyilatkoztatott ki számomra. Nagyon mélyen érintett egész este és még ma is hatása alatt vagyok. Nagyon tanulságos volt számomra az a téma, hogy valójában hogyan is kellene kinézni egy krisztusi  közösségnek.

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem  és az egész csapat munkáját Isten áldjon benneteket ezért! 


 V.É.

Köszönöm ezt a lehetőséget, hogy elmélyíthettem hitemet, megerősíthettem alapjait a Fülöp kurzuson.

Szeretném viszonozni őszinte tanúságtételeteket hasonlóan őszinte szavakkal.

Sok kérdésemre kaptam választ ezen a hétvégén: hogyan lehet, hogy elváltam, hogy házasságom tönkrement, habár nagyon mélyen el voltam köteleződve?

Hogyan lehet, hogy férjemmel nem tudtam kiengesztelődni?

Hogyan lehet, hogy amikor közeledni akartam felé, csak jobban eltávolodott tőlem?

Ez pedig az eltérő természetünk miatt volt: amikor én lelkesedtem, ő inkább csendben szeretett volna lenni. Amikor én elmentem otthonról képzésre, azt ő elutasításnak érezte. Amikor kardoskodtam amellett, amiről meg voltam győződve, azt ő szószaporításnak, gyanúsnak érezte.

Ezek a válaszok pedig azért tudtak megszületni bennem, mert az egész hétvége izgatott, sodró ritmusa nagyon nehezen követhető volt számomra. Szeretném elmondani, hogy mikor ilyen hangulatom van, az betegségbe visz engem. Az én életemben "gyertyaláng" világít, nem "lobogó tűz".

A Szentlélek működésében nem kételkedem, mint ahogy a mindenható Atya irgalmas szeretetét is tapasztalom életemben.

Áldjon és óvjon Titeket az Úr!


S.J.

Nincsenek véletlenek. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy vegyek részt a kurzuson, ő volt és amikor említettem neki tréfásan, ( bár tudtam, hogy nem tréfa),hogy van néhány sötét folt a lelkemen mondta, hogy ott majd segítenek. Ami megragadott a kurzus folyamán az a korlátlan  szeretet ,amit addig egymásnak ismeretlen ember kifejezett egymás iránt és Istennek feltétel nélküli szeretete irántunk. Csodálatos volt érezni a kurzus vezetőinek és az ima pároknak a kedvességét,segítségét amikor imádkoztak értem. A kurzus végén már testvérként öleltük meg egymást érezve , hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk. Köszönöm  ezúton is amit ott megtapasztaltam és átéltem.   

 


L. I.

Fülöp kurzus ajándéka számomra

 

Köszönöm Atyám,hogy itt lehettem

Áldásba foglalom szent nevedet

Ahogy Fülöp is fől kelt és találkozott

Úgy áld meg kérlek zarándokom

Megszólítottál, hívtál, itt vagyok

Hogy hitemet erősítve tanulhatók

Segíts, hogy értsem hatalmadat

Ahogy Jézus tanítványainak, megmaradt

Mikor bűneinktől gyengülne a hit

Jézus  keresztje, vére  megerősít

Ez a kis közösség, mely körülvesz

Lelkük  fájdalomtól, bánattól sebes

Add kérlek,hogy erősítsük hitünket feléd

A Sátán ne kapjon mifelénk erőt

Amikor innen, hittel áldással  erősítve

Áldassuk szent nevedet örökre

Jézusom most, hogy szívedbe fogadtál

Véreddel, kereszteddel megváltottál

Köszönöm Uram  neked megváltásomat

Szívedbe fogadván, bűnös mivoltomat

Kérlek, vezess életem útján

Hogy bizonyságtételemben ne csalódjál

Felszabadultam, tiszta lett a lelkem

Ez mind, mind tiéd az érdem

Jöjj el Szentlélek, költözz szívemben

Munkálkodj kérlek, lelkemben

Imába foglalom a neved

Mindvégig, még van életem

Majd ha eljő, egyszer a végső óra

Bűntől tisztulva,térjek öröknyúgóvóra!

 

Ámen