Köszöntjük a BÚZAMAG KÖZÖSSÉG oldalán!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Tanúságtételek

Tanúságtételek - Fülöp kurzus, Csíkcsicsó, 2021. május 14-16.

B.K.

Három dolog maradt meg a kurzusból, az első, mikor felismertem, hogy nekem van egy bűnös természetem. A második az, hogy Jézus mellett valóban el kell köteleznem magam, eddig úgymond egy demo életet éltem, de ezentúl valóban élesbe megy minden. A harmadik pedig a Szentléleknek a megtapasztalása, ami egy olyan hihetetlen állapot, hogy egyfolytában azt szeretnéd érezni, teljes nyugodtság, lebegő állapot, ami után teljesen jól vagy, erőd van, öröm van a szívedben. És most már tudom, hogy felekezetemtől függetlenül akarok tartózni egy Krisztusi közösséghez.


R.J.

Nagyon hálás vagyok, hogy ezen a kurzuson Isten új testvérekkel ajándékozott meg engem. A Szentlélek valóban képes olyan tisztánlátást adni, minden kérdésre ha tényleg  rá hagyatkozunk teljes szívből. Ezek a megoldások nagyon sokszor nem úgy jönnek, mint ahogy mi elképzeljük , hanem más formába, de sokkal jobban. Én is csak bátorítani tudok mindenkit, hogy tartozzunk egy Krisztusi közösséghez, mert a közösségnek tényleg hatalmas megtartó ereje van.


K.E.

Nagyon sokszor tapasztaltam az  életben, hogy egy feladat előtt, gyomoridegem van, izgulok és olyankor imádkozom és hívom a Szentlelket és tapasztalom, hogy minden megszűnik, és erőt kapok.

Azt is megértettem ,hogy a jó Isten nagyon sokszor minket embereket használ arra, hogy jót tegyen.

Erősen nagy szüksége van mindenkinek egy ilyen kurzusra, úgy ahogy nekem is az volt , és mindenkit csak biztatni tudok, hogy tartozzon valahova, egy közösségbe.


G.T.

Nagyon hiteles volt számomra ez az öröm, amit itt annyi ember szívébe láttam. Én 3o éve tértem meg, és igazából most jutott el az eszemből a szívemig az örömhír, és megértettem, hogy Isten valóban úgy szeret engem, mint az Ő kislányát, akinek a számára én vagyok a legszebb. Megerősödtem abban is, hogy van kiút Istennél a testi betegségekből is. Különösen is ez a covid időszak után látom a fontosságát a közösségnek, hogy személyes kapcsolatokat éljünk meg.


N.E.

Eddig úgy eléggé meg voltak ezek a dolgok, hogy kereszthalál s megváltás s mind így…de azt, hogy valaki szeretetből, az egyszülött fiát, értünk odaadja…Én anyaként végigmérlegeltem, hogy képes lennék-e erre? Őszintén..lehet nem. Sok gondolkozás után jutottam el,hogy talán igen ha minden ezen múlna..de akkor is az Atya szeretete, értünk ezt megtenni, hihetetlen volt, hogy ezt  végre megértettem.


S.A.

Nagyon sok MIÉRT kérdésem volt a kurzus elején. Miért van halál, betegség és hasonlók. Megkaptam mindenre a választ. Ahhoz, hogy megértsem, hogy a MIÉRT nem lényeges, fontosabb a HOGYAN?? A Szentlélek segített azonban megértetni, hogy a HOGYAN sem lényeges, az az Ő dolga. Ha mi valóban akarjuk a megváltást, nincs MIÉRT, és nincs is HOGYAN, Isten gondoskodik. Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehettem.

Tanúságtételek - Fülöp kurzus, Csíkszereda, 2021. április 23-25.

G. M.

Katolikusként nagyon új dolog volt megtapasztalni, hogy a Szentlélek mennyire ott van mindenben, és mennyire valóságos, és milyen erő van benne. Úgy érzem a további életemben különösen is oda kell figyeljek, a Lélek indíttatásaira. Könnyű beszélni arról, hogy Isten odaadta értünk az Ő egyszülött fiát, de ezt megélni… Nagyon kemény dolgok ezek. Hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a kurzuson, és hogy ilyen vírus időszakban is vannak, erre nagy szüksége van a közösségnek.


F. M.

Egyik gyakorlaton keresztül, felismertem, hogy nekem kell döntenem, hogyha akarok valamit, akkor nálam a hatalom, hogy megtegyem , döntsek, lépjek.  Így van ez a hitéletben is,  döntenem kell, hogy el akarom-e fogadni  Isten ingyenes megváltását? Mert akkor az enyém is lesz. Ha nem, Ő nem erőlteti rám.


P. K.

Nagyon jó döntés volt, hogy eljöttem erre a kurzusra. Úgy érzem Isten maga személyesen  hívott ide el engem,  és örvendek, hogy eljöttem. Olyan kérdéseimre kaptam választ, amelyek egész életemet megváltoztatták, és megerősítettek a hitemben.


Sz. B.

Csodálatos élmény volt itt lenni ezen a kurzuson. Kiemelnék pár dolgot ami a kurzus során megérintett:  Isten feltétel nélkül szeret... Engem... Úgy, ahogy vagyok... Ezt eddig is hallottam, néha éreztem, de ennyire mélyen még sosem tudatosult bennem. 

Még egy nagyon fontos kérdésre kaptam választ :Mi értelme az életemnek? - Erre sokszor kerestem a választ, de igazán sosem találtam meg, itt válaszolta meg Isten a szervező testvérek által : Az életem értelme, hogy Krisztust kövessem. -egy egyszerűnek tűnő mondat-melyet megélni már nem épp olyan egyszerű, de törekedni kell rá Isten segítségével -értelmet ad mindennek.  Hála van a szívemben, hogy mindennek a részese lehettem. 


B. V.

 Rég vártam egy ilyen jellegű kurzusra, ahol a lelkem valóban megkönnyebbült Isten jelenlétében, az imák és az énekek által. Bátran sírhattam, bár nem akartam a gyöngeségeimről és problémáimról beszélni. Tudtam, hogy imádkozni egyszerű szavakkal is lehet, de ez a három nap alatt, szívből meg is tudtam tenni. Felismertem,  hogy szükségem van a Szentlélek vezetésére a döntéseim meghozásában.


B.B.

A legelső dolog ami nagyon de nagyon megérintett az az volt hogy Isten a tenyerébe rajzolt engem.

Ez igazából most tudatosult bennem most ért le a tudatomból a szívemig.

A következő az amikor imádkoztak fölöttem és az Úr személyes próféciát nyilatkoztatott ki számomra. Nagyon mélyen érintett egész este és még ma is hatása alatt vagyok. Nagyon tanulságos volt számomra az a téma, hogy valójában hogyan is kellene kinézni egy krisztusi  közösségnek.

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem  és az egész csapat munkáját Isten áldjon benneteket ezért! 


 V.É.

Köszönöm ezt a lehetőséget, hogy elmélyíthettem hitemet, megerősíthettem alapjait a Fülöp kurzuson.

Szeretném viszonozni őszinte tanúságtételeteket hasonlóan őszinte szavakkal.

Sok kérdésemre kaptam választ ezen a hétvégén: hogyan lehet, hogy elváltam, hogy házasságom tönkrement, habár nagyon mélyen el voltam köteleződve?

Hogyan lehet, hogy férjemmel nem tudtam kiengesztelődni?

Hogyan lehet, hogy amikor közeledni akartam felé, csak jobban eltávolodott tőlem?

Ez pedig az eltérő természetünk miatt volt: amikor én lelkesedtem, ő inkább csendben szeretett volna lenni. Amikor én elmentem otthonról képzésre, azt ő elutasításnak érezte. Amikor kardoskodtam amellett, amiről meg voltam győződve, azt ő szószaporításnak, gyanúsnak érezte.

Ezek a válaszok pedig azért tudtak megszületni bennem, mert az egész hétvége izgatott, sodró ritmusa nagyon nehezen követhető volt számomra. Szeretném elmondani, hogy mikor ilyen hangulatom van, az betegségbe visz engem. Az én életemben "gyertyaláng" világít, nem "lobogó tűz".

A Szentlélek működésében nem kételkedem, mint ahogy a mindenható Atya irgalmas szeretetét is tapasztalom életemben.

Áldjon és óvjon Titeket az Úr!


S.J.

Nincsenek véletlenek. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy vegyek részt a kurzuson, ő volt és amikor említettem neki tréfásan, ( bár tudtam, hogy nem tréfa),hogy van néhány sötét folt a lelkemen mondta, hogy ott majd segítenek. Ami megragadott a kurzus folyamán az a korlátlan  szeretet ,amit addig egymásnak ismeretlen ember kifejezett egymás iránt és Istennek feltétel nélküli szeretete irántunk. Csodálatos volt érezni a kurzus vezetőinek és az ima pároknak a kedvességét,segítségét amikor imádkoztak értem. A kurzus végén már testvérként öleltük meg egymást érezve , hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk. Köszönöm  ezúton is amit ott megtapasztaltam és átéltem.   

 


L. I.

Fülöp kurzus ajándéka számomra

 

Köszönöm Atyám,hogy itt lehettem

Áldásba foglalom szent nevedet

Ahogy Fülöp is fől kelt és találkozott

Úgy áld meg kérlek zarándokom

Megszólítottál, hívtál, itt vagyok

Hogy hitemet erősítve tanulhatók

Segíts, hogy értsem hatalmadat

Ahogy Jézus tanítványainak, megmaradt

Mikor bűneinktől gyengülne a hit

Jézus  keresztje, vére  megerősít

Ez a kis közösség, mely körülvesz

Lelkük  fájdalomtól, bánattól sebes

Add kérlek,hogy erősítsük hitünket feléd

A Sátán ne kapjon mifelénk erőt

Amikor innen, hittel áldással  erősítve

Áldassuk szent nevedet örökre

Jézusom most, hogy szívedbe fogadtál

Véreddel, kereszteddel megváltottál

Köszönöm Uram  neked megváltásomat

Szívedbe fogadván, bűnös mivoltomat

Kérlek, vezess életem útján

Hogy bizonyságtételemben ne csalódjál

Felszabadultam, tiszta lett a lelkem

Ez mind, mind tiéd az érdem

Jöjj el Szentlélek, költözz szívemben

Munkálkodj kérlek, lelkemben

Imába foglalom a neved

Mindvégig, még van életem

Majd ha eljő, egyszer a végső óra

Bűntől tisztulva,térjek öröknyúgóvóra!

 

Ámen

hogyan-gyogyitott-jezus

Tanúságtételek a lelkigondozói kurzusról 2020. február 20-23.

Hála, hála, hála és köszönet az Istennek, a lelkigondozóknak és mindenkinek, aki imában hordozta a lelkigondozói kurzust! Nagyon mélyreható tanítások voltak, sokat gyógyulhattunk általuk. Köszönöm a személyes lelkigondozast, nagyon sokat segített. Olyan sérülések jöttek fel a lelkem mélyéről, amikről
azt hittem, már rég túlvagyok rajtuk. Most úgy érzem igazán sikerült átadni és bocsánatot kérni a Mennyei Atyától értük. Örülök, hogy ez alkalommal bocsánatot tudtam kérni és meg tudtam bocsátani magamnak, a Mennyei Atyának és mindenkinek, akinek ezzel tartoztam. Isten gyógyító kegyelmét kérem mindanyiunkra. ,,Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” (Jo 3,5)
K. Enikő

Tanúságtételek Fülöp kurzus 2020 január 24-26.

Én azt hittem nem sokat fog mondani ez a kurzus számomra, hiszen már egyszer részt vettem rajta 15 evvel ezelőtt. Inkább a szolgálatért jöttem és a közösségért. De biza tévedtem, megfeledkeztem, hogy Isten mindig tartogat kellemes, áldásos meglepetéseket számunkra. Hát ezzel most is így jártam. A tanítások és a megújult dinamikák új módon elmélyítették, felújították bennem az Istennel való közösséget, a Vele való kapcsolatot. Újra megerősítette bennem, hogy Ő az én Mennyei Apukám, akire mindig számíthatok, ha elhagyom is. Ő mindig hazavár, hogy soha nem kell félnem, ha elesek, mert Ő felemel és tovább segít az úton, azon az úton, amit Ő szánt nekem.  Újra megerősödött bennem, hogy Istennek még mindig van a tarsolyába számomra is ajándék, amit biza ki nem szeret kapni. Hát én biza nagyon szeretek adni is, de kapni is ajándékot, főleg, ha azt a Szentlélek adja. És bár gyakran tapasztalom, de most újra erőteljesen tapasztaltam, hogy az Úr a próféták által igenis szól hozzám, batárit, erősít, felemel, megsimogatja elfáradt lelkemet. Újra rácsodálkoztam az Ő kreatív gondolkodására, cselekedetére. Nem tudok mást, csak csodálni szépségét, hálát adni ajándékaiért, dicsőíteni Őt, azért AKI Ő! 

Köszönöm Jézusom, hogy a mocskos bűneimet felvitted a keresztre, hogy elszenvedted a keresztutat, és mindezt értem! Hálát adok minden Téged követődért, mindenkiért, akik azért élnek, hogy a Te szolgálatodba álljanak! Áldalak és magasztallak a Te jóságodért, szeretetedért! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek most és mindörökké.

I. Krisztina

 

kincsesladaTanúságtételek - Fülöp kurzus, Csíkszereda, 2018. február 19-21.

A Fülöp kurzus megváltoztatta az életemet merem, ezt kijelenti. 2014-ben is részt vettem a Fülöp kurzuson, de akkor nem tudtam átadni magam teljesen. Voltak területek az életemben, amelyeket én akartam megoldani és nem engedtem oda be az Istent. Éreztem egy vágyat a szívemben, hogy nekem újra el kell végeznem a Fülöp kurzust és így vettem részt újra rajta. Nagy változás volt, amit tapasztaltam, hogy Isten úgy szeret, ahogy vagyok. Ez számomra eléggé nagy meg tapasztalás volt, hiszen az életem során ahányszor bűnt követtem el úgy éreztem, hogy most egy darab kiszakadt belőlem, hogy egyre kisebb vagyok és nem beszélve arról, hogy úgy tartottam Isten kevésbé szeret, mert újra és újra beleestem abba a bűnbe. Ez eléggé kihatott az önbizalmamra is, sokat küszködtem vele, mindenkinek meg akartam felelni és mikor nem jött úgy össze, akkor persze én voltam az, akinek semmi sem jön össze és még a Jó Istennél is elbukott. A Szentlélek kiáradáskor is az jött, hogy én egy kincsesláda vagyok, tele drágakövekkel. Isten egy nagyított  szánt számomra, hogy azon keresztül az Ő szemével nézzem magam. Ekkor már teljesen éreztem, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok, nem kell megfeleljek senkinek és így szeret engem az Isten. Ez adta a legvégső lökést számomra. Még ma is bennem él a hétvége lendülete és azon vagyok, hogy ez meg is maradjon.

T. T.